wedstrijd handen textielfestival
De Weerribben is een prachtig natuurgebied, ooit door mensenhanden gemaakt en door de natuur overgenomen. Het riet, het water, het trilveen; elementen die uitnodigen om creatief en kunstzinnig aan de slag te gaan.

 

 

U wordt uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd met het thema: HANDEN

Download hier de Wedstrijdvoorwaarden Textiel Festival Weerribben 2017.

  • De jury komt begin maart 2017 bijeen en bepaalt de 1e, 2e en 3e prijs en eventuele eervolle vermeldingen. De prijswinnaars krijgen een prijs, een oorkonde en worden vermeld in het festival boekje. Eén van de prijzen is een abonnement op Textiel Plus (beschikbaar gesteld door TxP).
  • De jury uitspraak is bindend.
  • Eind maart 2017 krijgen de prijswinnaars bericht met uitnodiging voor de prijsuitreiking tijdens de opening van het festival op vrijdag 9 juni 2017.
  • Alle inzendingen worden tijdens het festival op 9, 10 en 11 juni 2017 – ingepast in een kunstwerk – in Oldemarkt ten toon gesteld.
  • Alle deelnemers ontvangen een digitale foto van het kunstobject waarin hun werkstuk is opgenomen.
  • Middels het thema “handen” hoopt het bestuur van het festival weer mooie verbindingen te kunnen maken, want handen heb je om……………

Veel succes toegewenst!

kuntwerk 01 marijketraastkunstwerk 02 marijke traast

Kunstenares Marijke Traast is door het bestuur van Stichting Textiel Festival Weerribben gevraagd een kunstwerk te maken waarin de ingezonden wedstrijdhanden worden opgenomen. Marijke zegt daarover:”in het object zou ik graag het beschermende, het omsluitende en koesterende karakter van handen willen benadrukken.” Marijke borduurt voort op de ruimtes tussen de vingers en duim. E.e.a. resulteert in spitsvormige driehoeken, die met frames verbonden worden. In de frames wordt een gebreid net van nylon gespannen. Sponsors van de materialen zijn; Peter Coutinho van ReCo International Trading Goa India en Hylke Dijk van Metaalwurk Nieuwehorne