Wedstrijd

De Weerribben is een prachtig natuurgebied, ooit door mensenhanden gemaakt en door de natuur overgenomen. Het riet, het water, het trilveen; elementen die uitnodigen om creatief en kunstzinnig aan de slag te gaan.

TFW heeft acht en zestig (68) textiel handen mogen ontvangen, die mee dingen naar een prijs.
De inzendingen kwamen uit heel het land; geborduurd, gevilt en gequilt, door jong en oud.
Er kwamen inzendingen van breicafé De Steek uit Hardegarijp, van breicafé Diever/ Vledder en van de Creazy Ladies uit Oldemarkt.
De juryleden Mariet Rankenberg, Helma Lok en Marijke Traast hebben inmiddels de beoordeling gedaan. Op vrijdag 9 juni om 11.30 uur vindt de prijsuitreiking in Dalzicht plaast en kunnen de prijswinnaars hun prijs in ontvangst nemen.
De prijzen (een abonnement) zijn gesponsord door: Textiel Plus, Stitch at home, Vezel en Quilt&Zo.

Alvast een kijkje nemen………………wie is de winnaar?

Het vervolg …………….
Kunstenares Marijke Traast is door het bestuur van Stichting Textiel Festival Weerribben gevraagd een kunstwerk te maken waarin de ingezonden wedstrijdhanden worden opgenomen. Marijke zegt daarover:”in het object zou ik graag het beschermende, het omsluitende en koesterende karakter van handen willen benadrukken.” Marijke borduurt voort op de ruimtes tussen de vingers en duim. E.e.a. resulteert in spits vormige driehoeken, die met frames verbonden worden. In de frames wordt een gebreid net van nylon gespannen. Sponsors van de materialen zijn; Peter Coutinho van ReCo International Trading Goa India en Hylke Dijk van Metaalwurk Nieuwehorne.
Het kunstwerk wordt na het festival op meerdere plaatsen in de regio tentoon gesteld.

 

 

Termijn uiterste inleverdatum is verstreken.

U wordt uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd met het thema: HANDEN

Download hier de Wedstrijdvoorwaarden Textiel Festival Weerribben 2017.

  • De jury komt begin maart 2017 bijeen en bepaalt de 1e, 2e en 3e prijs en eventuele eervolle vermeldingen. De prijswinnaars krijgen een prijs, een oorkonde en worden vermeld in het festival boekje. Eén van de prijzen is een abonnement op Textiel Plus (beschikbaar gesteld door TxP), ook Quilt&zo en Stitch at home en Vezel hebben een prijs ter beschikking gesteld.
  • De jury uitspraak is bindend.
  • Eind maart 2017 krijgen de prijswinnaars bericht met uitnodiging voor de prijsuitreiking tijdens de opening van het festival op vrijdag 9 juni 2017.
  • Alle inzendingen worden tijdens het festival op 9, 10 en 11 juni 2017 – ingepast in een kunstwerk – in Oldemarkt ten toon gesteld.
  • Alle deelnemers ontvangen een digitale foto van het kunstobject waarin hun werkstuk is opgenomen.
  • Middels het thema “handen” hoopt het bestuur van het festival weer mooie verbindingen te kunnen maken, want handen heb je om……………

Veel succes toegewenst!