textiel studio 2022

Leer de deelnemende textielkunstenaars alvast kennen via een audiovisuele presentatie. Textiel Studio 2022 biedt de deelnemende textielkunstenaars een podium om zichzelf alvast te introduceren aan de bezoekers aan het Textiel Festival Weerribben 2022.

Hélène Derkx

Haar inspiratie vindt zij in de natuur, het dagelijks leven, de actualiteit in gedichten of de muziek.

Francisca Henneman

Francisca maakt objecten en sculpturen met industrieel rubber. Haar wondere wereld doet je verrassen.

Miriam Verbeek

Miriam Verbeek:

Kunst is voor mij
de verbeelding van de herinnering
de gedachte, het gevoel
en de geboorte van de fantasie.

Atelier Vuurwater

Atelier Vuurwater is een samenwerkingsproject van Els Bottema (keramiste) en Miriam Verbeek (textielkunstenaar). De start van deze samenwerking was een urn die afgesloten werd met een er omheen gevilt koord, daarna zijn Els en Miriam gaan zoeken naar verbindingen tussen deze twee materialen. Dit heeft tot nu toe geleid tot een serie waarbij vuur (keramiek) en water (vilten) gebruikt worden voor het maken van kommen en doosjes.

Weefnetwerk

Weefnetwerk organiseert cursussen, geeft het blad Weven uit en organiseert (zo mogelijk jaarlijks) De Landelijke Dag waar weefsters elkaar ontmoeten en materialen kunnen kopen. Paulien vertelt wat zij weeft en waarom, en hoe zij betrokken is bij Weefnetwerk.

Weefcollectief Fryslân

De meeste leden van Weefcollectief Fryslân zijn lid van het Weefnetwerk. Korting op cursussen, samen deelnemen aan de Landelijke Dag maar ook het blad Weven zijn belangrijke redenen om lid te worden. Maar het samen weven in de grote hal met de vele weefgetouwen is misschien nog wel belangrijker.

Roos over Weefnetwerk

Weven is voor Roos bijna een eerste levensbehoefte. Ze houdt er van dingen uit te proberen en ziet talloze voordelen van haar lidmaatschap van Weefnetwerk.

Joke Hardenbol

In deze video zie je hoe ik een bloem maak van Tyvek met behulp van een heatgun.