Xtra

Extra projecten tijdens het Textiel Festival Weerribben 2022

Textiel Festival Weerribben initieert weer een aantal projecten waarbij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat.
In aanloop naar het festival wordt samengewerkt met ouderen, scholieren, mensen met een beperking en met bewoners van een AZC.
Het project “samen breien we het voor elkaar” van textielkunstenaar Gea Korpel zal een rode draad door het textielfestival 2022 worden.
Wij vragen iedereen die het textielfestival bezoekt een bloem te breien/haken en deze mee te nemen. Deze bloem gaat dan deel uitmaken van een groot drie dimensionaal kunstwerk. Tijdens de festival dagen wordt jouw bloem toegevoegd aan het bloemenveld.
Na het festival bekijkt Gea Korpel welke bestemming het kunstwerk gaat krijgen. Via Facebook kan het vervolg bekeken worden.

Samen breien we het voor elkaar

Gea vertelt:
Geïnspireerd door een wildbrei-actie is dit project ontstaan; een bloemenveld van gehaakte en gebreide bloemen. Het werd mij al heel snel duidelijk dat ik dit stuk niet alleen kon gaan maken: dit project vraagt om samenwerking van vele handen. 

Ik heb jong en oud opgeroepen om bloemen te haken of te breien en ik heb de bloemen samengevoegd tot één object. Alle bloemen waren welkom. Mijn enige vereiste was dat het gebruikte materiaal niet speciaal voor dit project gekocht mocht worden.  Mede dankzij de donaties van de kringloopwinkel konden veel mensen zich op de bloemen uitleven. Ik kwam met geweldige mensen in aanraking die, door bloemen voor mij te maken, zich bloot gaven. De gehaakte bloemen vertellen zoveel over de personen die het gemaakt hebben. Elke bloem haar eigen verhaal. 

De grote bloemen zijn bijvoorbeeld gehaakt door een mevrouw die maar één hand beschikbaar heeft om te haken. Ze stak de haaknaald onder haar brace en haakt door haar pols te bewegen. Dit is nog maar één verhaal. Er zijn er nog zoveel meer. Het enthousiasme van alle mensen die meegewerkt hebben is zo ontzettend inspirerend. Het laat zien dat je samen iets heel moois kunnen bereiken als je maar wilt.

Nu, een paar jaar later, heb ik besloten dit bloemenproject een nieuw leven in te blazen en weer opnieuw te beginnen met een nieuw bloemenveld.

Help jij mee door een eigen bloem(en) van textiel te maken? Volg dit project op de voet door de  Facebookpagina ‘Samen breien we het voor elkaar’ te liken.

Voor degenen, die een bijdrage willen leveren met een eigengemaakte bloem en niet het festival bezoeken, kunnen tot 1 mei 2022 hun bloem opsturen (eventueel met een eigen verhaal) naar Gea Korpel, Jurriaandonk 5, 4707 TD Roosendaal.

Gea Korpel 2021 samen breien we het voor elkaar
Gea Korpel 2021 samen breien we het voor elkaar